Cea mai nouă metodă de detoxifiere

Cura de detoxifiere rapidaVrei echilibrare hormonală, minte limpede, o detoxifiere ce are ca efect secundar scăderea în greutate? Şi eu!

Metoda de detoxifiere antiinflamatoare a fost concepută deoarece există mulţi pacienţi cu alergii alimentare. Deşi alergiile alimentare sunt încă rare (afectează aproximativ 5% din populaţie), intoleranţele alimentare sunt destul de comune. Pentru multe persoane cu alergii şi intoleranţe alimentare este recomandată o dietă restrictivă timp de o săptămână sau o lună. După ce au urmat acest plan, majoritatea înregistrează scădere în greutate, la un număr redus de persoane apare menopauza precoce şi simptomele PMS, scăde nivelul acidului în fluxul sanguin, creşte energia, somnul este mai odihnitor, tenul este mai luminos.

Eşti surprins? Şi eu am fost.

După ce mai multe persoane au experimentat aceste efecte pozitive, m-am decis să încerc şi eu planul de detoxifiere. O lună mai târziu am ajuns la concluzia că am să consum alimentele din plan tot timpul deoarece m-am simţit fantastic.

Încearcă această metodă de detoxifiere pentru cel puţin 10-14 zile şi sunt de părere că vei vrea să o continui o bună perioadă de timp, dacă nu tot restul vieţii!

De ce să urmezi dieta înainte de vacanţa?

 • Nu trebuie cumperi altfel de produse nedorite;
 • Este naturală;
 • Este sănătoasă;
 • Nu necesită teste scumpe de intoleranţă alimentară;

Cum acţionează această metodă de detoxifiere?

Cercetătorii au stabilit că alergiile alimentare sunt determinate de alergenii ce se ascund în dieta noastră. La pacienţii la care nu determină alergiile alimentare, aceştia sunt iritanţi pentru intestin, cauzând inflamaţii, care determină organismul să elibereze hormoni pentru a le opri. Aceşti hormoni nu permit stocarea caloriilor. Inflamaţia generală în organism, este probabil sursa de balonare, acnee, oboseală la nivel mental, etc.

De ce să nu încercaţi eliminarea alegenilor din alimente? Dacă după 2 săptămâni de dietă te simţi mai bine, de ce să nu încerci să elimini din dietă alimentele care îţi fac rău?

Dezavantaj: poate nu veţi vedea niciun rezultat sau veţi vrea să extindeţi planul pentru încă o săptămână. Dacă nu se vede nicio îmbunătăţire, această perioadă a vieţii dvs., va fi una în care aţi consumat cele mai multe fructe şi legume!

Acum, haideţi să trecem la detalii:

Alimente ce trebuie evitate:

 1. Soia
 2. Grâu
 3. Produse lactate
 4. Nuci
 5. Ouă
 6. Porumb
 7. Crustacee/peşte
 8. Zahăr în exces şi îndulcitori artificiali

Din fericire pentru noi, FDA, a mandatat etichetarea tuturor alimentelor cu cei 8 alergeni de top, inclusiv lapte, ouă, grâu, soia, arahide, nuci, crustacee. Chiar dacă nu se specifică soia ca şi ingredient, acestea  trebuie să fie etichetate undeva pe pachet ca având soia.

Ce poţi să mănânci?

Legume si fructeÎncearcă să mănânci legume, alături de orez şi cartofi dulci.

Fructele sau seminţele pot fi gustări.

Veganii vor considera greu de evitat seminţele de chia, nucile şi soia, dar seminţele de cânepă, şi uleiuri sunt un substitut bun.

În timp ar trebui să limitezi aportul de zahăr, dar acesta nu este absolut interzis.

În sfârşit, nu ar trebui să-ţi fie foame pe durata acestei detoxifieri!

O zi normală ar trebui să arate cam aşa:

Când te trezeşti: 1 pahar suc verde

Micul dejun: un smoothie (verde) de cireşe şi ciocolată: spanac, cacao, cireşe organice congelate, seminţe de chia, lapte de cocos

Gustare: ceai de plante

Prânz : o salată mare cu avocado, ulei de măsline, sos balsamic şi supă de roşii

Cina: 3-5 burgeri cu fasole neagră, guacamole şi sos. ( Opţional: cartofi dulci, legume şi chips-uri de varza)

Desert: 1 porţie de ciocolată neagră (favorita mea este ciocolata neagră cu 85 % cacao)

Acesta este un singur exemplu de dietă ce are ca scop detoxifierea organismului.

Sursa : mindbodygreen.com
Foto: Shutterstock.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.