7 Sfaturi pentru a-ţi îmbunătăţi sănătatea creierului

Noile ghiduri dietetice pentru prevenirea bolii Alzheimer întocmite de către Comitetul Medicilor (Physicians Committee) și de un grup internaţional de cercetători în domeniu, au fost lansate luna trecută  la Conferinţa Internaţională privind alimentația și creierul.Cele șapte principii dietetice promovează sănătatea creierului şi pot reduce riscul de apariţie a bolii Alzheimer.

Creierul

Creierul

Cele şapte sfaturi sunt următoarele:

  1. Reduceţi la minim aportul de grăsimi saturate și grăsimi trans.Grăsimile saturate se găsesc în principal în produsele lactate, carne și anumite uleiuri (uleiul de nucă de cocos și uleiul de palmier).Grăsimile trans pot fi găsite în produsele de patiserie şi alimentele prăjite, iar pe etichete apar cu denumirea de “uleiuri parţial hidrogenate.”
  2. Vegetalele, leguminoasele (fasole, mazăre, linte), fructele şi cerealele integrale se recomandă a fi “stâlpii” dietei.
  3.  O uncie de nuci sau semințe (un pumn mic, circa 30g) reprezintă o sursă sănătoasă zilnică de vitamina E.
  4.  O sursă sigură de vitamina B12, cum ar fi cea din alimentele îmbogățite sau din suplimente care oferă cel puțin doza zilnică recomandată (2,4 mcg pe zi pentru adulţi), ar trebui să fie parte din dieta de zi cu zi .
  5.  Alegeţi vitaminele fără conţinut de fier și cupru.Utilizaţi suplimente de fier numai la recomandarea  medicului dumneavoastră.
  6.  În timp ce rolul aluminiului în boala Alzheimer rămâne o problemă de investigat, este prudent să evitaţi utilizarea de vase (cele care au în componenţă aluminiu), antiacide, praf de copt, sau alte produse care aduc un aport de aluminiu în alimentaţie.
  7.  Includeţi exercitii de aerobic cât mai des posibil, echivalentul a 40 de minute de mers rapid de trei ori pe săptămână.

Sursa: pcrm.org


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.