8 plante care contribuie la îmbunătăţirea aerului dintr-o locuinţă

Plante pentru aer curat in incapereMajoritatea oamenilor, cca. 90% îşi petrec timpul într-o încăpere. Este foarte mult timp! Incredibil! Poluarea din interiorul casei dvs. sau a biroului poate fi mai periculoasă decât poluarea mediului, de aceea calitatea aerului din casă face parte dintr-un top 5 al riscurilor pentru sănătatea publică.

Există multe lucruri pe care le puteţi face pentru a curăţa aerul din casă. În primul rând nu cumpăraţi substanţe chimice toxice care poluează aerul din spaţiul de locuit. Produse ca odorizante pentru încăperi, pardoseli de vinil, lemn presat cu formaldehidă şi solvenţă duri, umplu aerul cu substanţe chimice dăunătoare ce vă pot afecta sănătatea.

Aeriseşte casa, prin deschiderea unei ferestre chiar şi pentru câteva minute, va îmbunătăţii calitatea aerului interior!

De asemenea, introducerea plantelor de uz casnic, comune, în camere diferite din acasă creşte calitatea aerului! Cercetătorul Kamal Meatlle a descoperit că trei plante de apartament comune, utilizate strategic într-o locuinţă, îmbunătăţesc calitatea aerului din interior.

Iată câteva:

  • Areca Palm este o plantă pentru camera de zi. Această plantă este o fabrică de oxigen în timpul zilei;
  • Limba soacrei este o plantă pentru dormitor. Această plantă este o fabrica de oxigen pentru seară;
  • Planta banilor este “Planta Specialist”. Această plantă este filtrul care îndepărtează formaldehidele şi alte substanţe chimice organice volatile din aer;

Aceste 3 plante de uz casnic vor îmbunătăţii calitatea aerului interior chiar dacă nu sunt într-un număr foarte mare. Dacă nu sunteţi mulţumiţi cu cele 3 opţiuni, cercetările au descoperit alte 5 plante „super ornamentale” care şi-au demonstrat eficacitatea înaltă în eliminarea contaminanţilor.

Acestea includ: Hemigraphis alternataa, Hedera helix, Hoya cornosa, Asparagus densiflorus şi Tradescantia pallida. Amintiţi-vă să verificaţi însă toxicitatea plantelor pentru câini şi pisici, deoarece animăluţele pot avea de suferit!

Din 28 de plante testate, cele 5 au fost eficiente în reducerea nivelului de benzen, toluen, alfa-pinen şi TCE. Studiul a fost finanţat de Universitatea din Georgia – Staţia pentru Experimente în Agricultură, publicat în august 2009, de HortScience.

Eşti gata să-ţi creşti propriile plante? Studiile NASA arată că plantele de apartament trebuie ţinute în ghivece cu diametrul variabil, între 16 şi 21 cm. Acestea trebuie păstrate curate, şterse periodic, solul de la suprafaţă trebui să fie şi el curat, pentru o bună filtrare a apei.

Cu cât plantele sunt mai sănătoase şi viguroase, cu atât aerul este calitativ mai bun!

Sursa: mindbodygreen.com
Foto: shutterstock.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.