5 agenţi de curăţare netoxici care ar trebui să existe în fiecare casă

Produsele de curăţare convenţionale par să aibă un avantaj mare, dar există un mic secret: curăţarea cu produse netoxice este mai ieftină, mai simplă şi mai sigură.

Sunt prezentate 5 necesităţi de menaj naturale, care pot curăţa aproape orice:

Bicarbonatul de sodiu Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu neutralizează mirosurile, curăţă bine cada, chiuveta, cuptorul şi blatul de burete. Stropeşte cu bicarbonat covoarele înainte de a aspira. Pentru a degresa şi dezinfecta sistemul de canalizare se toarnă ½ ceaşcă de bicarbonat de sodiu şi o ceaşcă de oţet, se lasă să spumeze timp de 15 minute după care se clăteşte cu apă caldă. Pentru un exfoliant slab se amestecă bicarbonat de sodiu şi săpun lichid în cantităţi care pot fi folosite o singură dată. Ca şi detergent, bicarbonatul de sodiu este un cal de povară, nicio casă nu este completă fără el.

 


Sucul de lamaieSucul de lămâie

Sucul de lămâie poate fi folosit pentru a reduce petele de grăsime, uşurează petele şi lustruieşte metalele. Utilizează ½ ceaşcă de suc de lămâie la clătire în maşina spălat şi lucrurile se albesc simţitor. Pentru a îndepărta petele de pe alamă, cupru, bronz şi aluminiu foloseşte felii de lămâi stropite cu bicarbonat de sodiu.

 

 

 

 

Soda pentru spalatSoda pentru spălat

Soda pentru spălat este varianta mai puternică a bicarbonatului de sodiu. Este necesară utilizarea de mănuşi la întrebuinţarea acesteia şi mai multă clătire, de aceea se foloseşte la îndepărtarea petelor dificile. Pentru curăţarea cuptoarelor se aplică o pastă obţinută prin amestecarea unei ceşti de bicarbonat de sodiu cu ¼ ceaşcă de sodă pentru rufe, se lasă la macerat peste noapte. Pentru a se spăla rufele cu un detergent mai puternic se adaugă ½ ceaşcă de sodă pentru rufe în detergentul obişnuit.

 

 

Otet alb distilat

Oţetul alb distilat

Oţetul alb distilat se foloseşte pentru curăţarea tuturor suprafeţelor pentru că dezinfectează, dezodorizează, îndepărtează murdăria din lemn, dizolvă reziduurile lipicioase şi sau pe cele care pătează. Face minuni la curăţarea ferestrelor. Pune ¼ ceaşcă în maşina de spălat la programul de clătire pentru a elimina complet detergentul din rufe. Ce nu poate face oţetul alb distilat?

 

 

 

 

BoraxulBoraxul            

Boraxul este un mucegai bun şi din el se obţine o soluţie eficientă pentru curăţare. Acest mineral alcalin poate fi utilizat în locul sodei pentru rufe. Pentru a curăţa vasul de toaletă se pune 1 ceaşcă de borax seara în vas şi se curăţă a doua zi dimineaţa. Observaţie: boraxul poate fi toxic dacă se înghite, de aceea sunt necesare măsuri suplimentare la depozitarea acestuia.

 

 

 

Sursa: mindbodygreen.com
Credit: Shutterstock.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.