10 utilizări uimitoare ale oţetului în gospodărie


Oţetul este un ingredient excelent în salate, dar aceasta nu este singura sa utilizare. Vă invităm să descoperiţi în ce moduri originale mai poate fi folosit.

1. Aveţi probleme cu scurgerea de la chiuvetă? Cu doar puţin oţet amestecat cu bicarbonat de sodiu veţi putea desfunda scurgerea şi astfel problema va fi rezolvată.

2. Eliminarea urmelor de autocolant – Ni se întâmplă de multe ori să dezlipim de pe perete un autocolant colorat şi să rămână o pată de culoare. Cu doar puţin oţet pe care îl lăsăm să acţioneze câteva minute, vom putea şterge murdăria foarte uşor.

Otet3. Putem scăpa de mirosurile neplăcute din coşul de gunoi dacă punem în el o felie de pâine peste care am turnat oţet şi o lăsăm peste noapte.

4. V-aţi săturat să cumpăraţi tot felul de soluţii de curăţat? Oţetul amestecat cu apă şi câteva picături de detergent de vase va fi un excelent degresant pentru orice suprafaţă.

5. Musculiţele de oţet v-au invadat locuinţa? Puteţi să scăpaţi de ele foarte simplu. Umpleţi un pahar pe jumătate cu oţet de mere şi acoperiţi-l cu folie alimentară. Faceţi câteva orificii cu ajutorul unui cuţit şi capcana este gata.

6. Dacă amestecăm trei părţi de apă şi una de oţet vom obţine o soluţie care pulverizată pe haine poate uşura foarte mult călcatul, astfel încât cutele se vor întinde foarte uşor.

7. Pisicilor nu le place mirosul de oţet, de aceea nu se vor mai aşeza pe canapeaua noastră din living şi nu o vor mai zgâria.

8. Dacă adăugăm puţin oţet de mere în apa din glastra unde ţinem florile, acestea îşi vor păstra pentru mai mult timp prospeţimea.

9. Pentru a curăţa lentilele ochelarilor nu trebuie decât să pulverizăm puţin oţet, apoi să ştergem cu un şerveţel uscat.

10. O soluţie de oţet şi apă în amestec poate curăţa foarte uşor arsura din tigaia în care am prăjit alimente. Fierbeţi această compoziţie pentru 5 minute şi tigaia va fi ca nouă.

Suntem siguri că aţi folosit şi alte reţete având ca ingredient oţetul şi am fi bucuroşi să ni le împărtăşiţi şi nouă.


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , ,

2 Responses to 10 utilizări uimitoare ale oţetului în gospodărie

  1. arakelian 8 January 2016 at 1:22 am #

    ca balsam de rufe

    • Claudiu Pastor 8 January 2016 at 10:34 am #

      O consider ca si completare si nu ca interbare 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.