Ayahuasca si DMT

Ayahuasca

Drogurile te trezesc la realitate; nici o planta nu trebuie sa fie ilegala, atat timp cat natura o da.

DMT, este un acronim pentru dimetiltriptamină, o substanță psihoactivă, mai precis un halucinogen din familia triptamintelor. DMT este prezent în stare naturală, nu numai în plante, ci şi în organismul unor mamifere şi mai ales încorpul uman, fiind o substanţă derivată a unui aminoacid esenţial pentru metabolismul uman, triptofanul. Ca structură chimică, DMT se înrudeşte cu un neurotransmiţător foarte cunoscut, serotonina si cu hormonul numit melatonină. DMT se secreta de catre glanda pineala (epifiza) la nastere, moarte, în somn sau în experiente psihedelice.

Chacruna si ayahuascaÎn multe culturi, indigene sau moderne, DMT este folosit sub diverse forme, fiind de regulă injectat sau inhalat, dar cea mai cunoscută ramâne totuşi ayahuasca, un compus folosit de indigenii din zona Amazonului, obţinut prin fierbere, dintr-o plantă ce conţine DMT şi o alta ce conţine un inhibitor al mono-amino-oxidazei, o enzimă produsă de ficat care metabolizeazărapid DMT, făcând-o inofensivă, dacă este administrată pe cale orală.

Ayahuasca este un amestec de ierburi, folosit în trecut în scopuri religioase şi şamanice în bazinul Amazonian cunoscut, în funcţie de contextul cultural şi sub denumirile de Caapi, Natema, Mihi, Yage, Santo Daime, sau La Purga și face parte din familia Quechua, termen ce se traduce prin ‘‘spiritul viţei de vie’’.

Ayahuasca - mod de preparareAyahuasca este un mix de mai multe plante ce se realizează prin fierbere la foc mic (aproximativ 10 ore ca sa se rafineze), pentru a obţine o substanţă concentrată ce se bea ulterior. Amestecul întotdeauna conţine Banisteriopsis caapi (mono-amino-oxidaza) şi o plantă ce are în componenţă dimetiltriptamină (DMT), de obicei Psychotria viridis (Chacruna). De obicei, ayahuasca este consumată sub suprevegherea unui şaman ce foloseşte şi descântece, într-un mediu slab luminat, combinaţie ce produce câteva ore de halucinaţii profunde.

Ayahuasca in sticlaÎn Franţa, la începutul anului 2005, cultul Santo Daime a câştigat un proces prin care li se permite utilizarea acestui ceai cu amendamentul că trebuie utilizat numai în scopuri religioase. La 4 luni după aceste proces, substanţele active ale plantei au fost declarate stupefiante sau narcotice, fapt ce a dus la trecerea sub un statut ilegal al Ayahuasca atât în posesie cât şi consum.

Utilizarea acestor substanţe a fost oprimată de către Biserica Creştină, considerându-le o ameninţare la hegemonia religiei.

 

 

Documentare despre Ayahuasca si DMT


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply