Ayahuasca si DMT

Ayahuasca

Drogurile te trezesc la realitate; nici o planta nu trebuie sa fie ilegala, atat timp cat natura o da.

DMT, este un acronim pentru dimetiltriptamină, o substanță psihoactivă, mai precis un halucinogen din familia triptamintelor. DMT este prezent în stare naturală, nu numai în plante, ci şi în organismul unor mamifere şi mai ales încorpul uman, fiind o substanţă derivată a unui aminoacid esenţial pentru metabolismul uman, triptofanul. Ca structură chimică, DMT se înrudeşte cu un neurotransmiţător foarte cunoscut, serotonina si cu hormonul numit melatonină. DMT se secreta de catre glanda pineala (epifiza) la nastere, moarte, în somn sau în experiente psihedelice.

Chacruna si ayahuascaÎn multe culturi, indigene sau moderne, DMT este folosit sub diverse forme, fiind de regulă injectat sau inhalat, dar cea mai cunoscută ramâne totuşi ayahuasca, un compus folosit de indigenii din zona Amazonului, obţinut prin fierbere, dintr-o plantă ce conţine DMT şi o alta ce conţine un inhibitor al mono-amino-oxidazei, o enzimă produsă de ficat care metabolizeazărapid DMT, făcând-o inofensivă, dacă este administrată pe cale orală.

Ayahuasca este un amestec de ierburi, folosit în trecut în scopuri religioase şi şamanice în bazinul Amazonian cunoscut, în funcţie de contextul cultural şi sub denumirile de Caapi, Natema, Mihi, Yage, Santo Daime, sau La Purga și face parte din familia Quechua, termen ce se traduce prin ‘‘spiritul viţei de vie’’.

Ayahuasca - mod de preparareAyahuasca este un mix de mai multe plante ce se realizează prin fierbere la foc mic (aproximativ 10 ore ca sa se rafineze), pentru a obţine o substanţă concentrată ce se bea ulterior. Amestecul întotdeauna conţine Banisteriopsis caapi (mono-amino-oxidaza) şi o plantă ce are în componenţă dimetiltriptamină (DMT), de obicei Psychotria viridis (Chacruna). De obicei, ayahuasca este consumată sub suprevegherea unui şaman ce foloseşte şi descântece, într-un mediu slab luminat, combinaţie ce produce câteva ore de halucinaţii profunde.

Ayahuasca in sticlaÎn Franţa, la începutul anului 2005, cultul Santo Daime a câştigat un proces prin care li se permite utilizarea acestui ceai cu amendamentul că trebuie utilizat numai în scopuri religioase. La 4 luni după aceste proces, substanţele active ale plantei au fost declarate stupefiante sau narcotice, fapt ce a dus la trecerea sub un statut ilegal al Ayahuasca atât în posesie cât şi consum.

Utilizarea acestor substanţe a fost oprimată de către Biserica Creştină, considerându-le o ameninţare la hegemonia religiei.

 

 

Documentare despre Ayahuasca si DMT

http://www.youtube.com/watch?v=2ueotUanm2E

http://www.youtube.com/watch?v=wE0sDm5ba-4

http://www.youtube.com/watch?v=Z-yAxMwRvH8


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , ,

3 Responses to Ayahuasca si DMT

 1. Ida 20 January 2023 at 5:15 pm #

  Am inteles ca marii pictori si pictorii de biserici , in vechime, pictau intro anumita transa indusa de licori, plante.

 2. Ida 20 January 2023 at 5:23 pm #

  Am inteles ca marii pictori si pictorii de biserici , in vechime, pictau intro anumita transa indusa de licori, plante.
  Imi cer scuze ca revin poate uniti comentariile mele.
  Ma uit la niste documentare despre viata in jungla, amazon,salbaticie. Am vazut lianele alea, se vand in piata ca orice leguma, iar barbatii fumeaza din pipa cam acelasi lucru.
  Altceva proiam sa scriu : indonezienii au scrierea aproape identica cu desenele facute in stare de transa cu acea planta, sa inteleg ca ei au consumat planta de dinainte de aparitia scrierii.
  Materialul dv este extrem de valoros pentru ca pune punctul pe i acolo unde ar fi trebuit sa fie pus, demult.
  Deci planta vindeca consumatorii de alte psihedelice sintetice si atunci nu convine celor care le vand.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cum va decalcifiati glanda pineala – Arta Vieții Sănătoase - 9 March 2023

  […] DiMetilTriptamina (DMT) – considerată molecula spiritului, este o substanta secretata de glanda pineala si s-a observat printre alte aspecte că glanda pineală produce DMT în timpul naşterii, al morţii, în timpul experienţelor spirituale, mistice, somnului şi chiar din timpul morţii clinice însoţite fiind de fenomene NDE (near death experiences). Această descoperire susţinute idea din Orient că glanda pineală este un portal de legătură cu dimensiunile spirituale, arătând faptul că glanda pineală este implicată nu numai în adaptarea organismului fizic la mediu dar şi a fiinţei umane în totalitate, adaptarea structurilor sale la mediul subtil, energetic şi spiritual în care trăieşte. Calcifiindu-se, epifiza își pierde din abilitățile de secreție a DMT-ului. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.