“Sănătate prin alimentație” – Dr. George D. Pamplona-Roger

Sanatate prin alimentatieÎn ultimii ani, investigaţiile în domeniul nutriţiei s-au concentrat pe efectul pe care îl are dieta asupra prevenirii şi tratării bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului şi a obezităţii.

Studiile clinice şi epidemiologice au demonstrat că folosirea din abundenţă a fructelor şi a legumelor previne debutul anumitor cancere. Consumul de cereale integrale, seminţe şi fructe oleaginoase reduce excesul de colesterol din sânge şi riscul de infarct miocardic.

Alimentele de origine vegetală, bogate în fibre, minerale şi vitamine, aduc în dieta noastră substanţe care, deşi nu sunt bine înţelese sau clasificate ca nutrienţi, prezintă puternice efecte anticancerigene şi curative în cazul unei palete largi de boli. Aceste substanţe, cunoscute ca substanţe fitochimice, sunt la ora actuală subiectul unui studiu intens şi reprezintă noua frontieră în materie de investigaţie în domeniul nutriţiei. Elementele fitochimice nu se regăsesc decât în alimentele de origine vegetală şi au importante proprietăţi de vindecare şi de menţinere a sănătăţii. 

“Sănătate prin alimentaţie” oferă informaţii clare şi utile în ce priveşte compoziţia, proprietăţile nutritive şi terapeutice ale alimentelor. Astfel, cititorul este condus să selecteze cu prudenţă produsele pe care le include în alimentaţia sa.

…alimentele de origine animală pot deveni necesare în unele cazuri, deși niciodată indispensanile. În ciuda acestui lucru, baza nutriției umane, precum și cea mai importantă sursă de substanțe producătoare de sănătate continuă să fie fructele, cerealele, semințele și legumele. Excepția, desigur, este prima fază a vieții (lactația).[…] Numeroase studii științifice au demonstrat că alimentele de origine vegetală preparate simplu oferă cel mai bun “combustibil” pentru “motorul” nostru.


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , ,

One Response to “Sănătate prin alimentație” – Dr. George D. Pamplona-Roger

  1. mariana ene 31 May 2016 at 6:05 pm #

    ff buna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.