“Autobiografia unui yoghin” – Paramahansa Yogananda

Autobiografia unui yoghin

Autobiografia unui yoghin

Această carte descrie în premieră pentru publicul occidental viaţa unui yoghin indian. Yogananda explică pe înţelesul tuturor legile subtile şi foarte precise cu ajutorul cărora practicanţii yoga pot înfăptui minuni şi pot atinge revelarea sinelui.

Yogananda prezintă în detaliu anii numeroşi pe care i-a dedicat antrenamentului spiritual, sub îndrumarea plină de iubire a maestrului său, Sri Yukteswar din Serampore, revelând cu această ocazie lumea fascinantă, şi puţin cunoscută, a Indie moderne. Cartea conţine descrieri pline de culoare ale vizitelor pe care autorul le-a făcut lui Mahatma Gandhi, Sir Jagadis Chandra Bose şi Rabindranath Tagore. Partea care se referă la experienţele occidentale ale lui Yogananda include un capitol dedicat bunului său prieten, Luther Burbank, şi o prezentare a călătoriei autorului în Bavaria, în anul 1935, pentru a o întalni pe celebra sfantă creştină, Therese Neumann.

Paramahansa Yogananda

Paramahansa Yogananda

Paramahansa Yogananda a fost primul maestru spiritual al Indiei care a avut misiunea de a trăi şi de a preda învăţătura yoga în Occident. După ce a pus bazele unei înalte şcoli de yoga la Ranchi, India, Yogananda a întreprins o călătorie în America, în anul 1920, în calitate de delegat la Congresul Internaţional al Religiilor. El a ţinut numeroase conferinţe în Statele Unite ale Americii şi în afara ţării, şi a fondat Institutul de yoga de la Encinitas, California.


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.