Fiind in plin sezon al capsunilor(de fapt mai e putin si se termina) am preparat cateva retere simple, gustoase si sanatoase, in care personajele principale, doamnele capsuni, predomina si ne incanta simturile. In fiecare an am impresia ca sezonul lor trece prea repede si nu apuc sa mananc suficiente asa ca, anul acesta am […]
Ingrediente Archives: Caju
Tort in 2 culori
Saptamana trecuta a fost botezul baietelului meu de numai 2 luni si jumatate. O minunatie de copil. Asa ca am cautat o reteta mai deosebita de tort. Si am gasit una. Tortul nu numai ca arata foarte bine dar este si superaliment. Contine sfecla care are fier (eu am facut o cura cu sucuri de […]
Tip de mâncare: Desert
Feramisu – Prăjitură vegană
V-am promis zilele trecute ca urmeaza sa postez reteta pentru prajitura mirifica, Feramisu. Reteta mi-a recomandat-o prietena mea, supermami Silvia, si este de pe site-ul Cristelei Georgescu. E extraordinara prajitura, iti multumim Cristela pentru idei si inspiratie :). Am realizat-o deja de 3 ori intr-un interval destul de scurt de timp (inclusiv cu ocazia sarbatorilor […]
Tip de mâncare: Desert
Tarta de dovleac placintar
A 3-a reteta din seria retetelor cu dovleac placintar este aceasta tarta minunata. Am mai tot gustat eu tarte raw vegane si majoritatea mi s-au parut putin gretoase datorita blaturilor si cremelor cu multe nuci si seminte. La aceasta tarta blatul este subtire, iar compozitia racoritoare a umpluturii din dovleac placintar este aromata cu scortisoara, […]
Tip de mâncare: Desert
Tort festiv cu lamaie
Mai este putin pana la sarbatorile de iarna si, nu stiu de voi, dar eu sunt in cautare de retete (raw)vegane pentru aceasta perioada. Anul trecut am facut revelionul impreuna cu niste prieteni non-vegetarieni si, asa cum se stie, calea catre inima lor este prin deserturi raw delicioase si racoritoare. Drept pentru care am pregatit […]
Supa crema de dovleac placintar
De mult imi doresc sa folosesc dovleacul placintar in mancare si am tot ratat sezonul. Zilele trecute am cumparat un dovleac din piata si mi-am propus sa incerc cateva retete. Prima reteta am realizat-o cu ocazia vizitei unor prieteni dragi. A iesit o deliciosenie de ne-am lins toti pe botic. Si ca sa-l citez pe […]
Tip de mâncare: Supa/Ciorba
Ciorba de pleurotus
Reteta pentru ciorba de pleurotus am primit-o in dar de la parintii nostri spirituali care, la randul lor au primit-o de la prietenii lor care, la randul lor au primit-o de la cineva si tot asa, s-a pierdut sirul si originea. Dar noi la randul nostru ne simtim datori sa ii invatam pe altii aceasta […]
Tip de mâncare: Supa/Ciorba
Pizza raw vegana
Am realizat pentru prima data aceasta reteta pentru o intalnire cu raw veganii din Cluj Napoca organizata de doamna Doina Oprea. Noua ne-a placut foarte mult si am primit multe feedback-uri pozitive de la cei care au gustat. A 2-a zi am mai facut 2 tavi cu painicile ce ne-au ramas si am invitat cativa […]
Tip de mâncare: Fel principal
Branza de caju
La unul dintre workshop-urile organizate de doamna Doina Oprea am degustat aceasta branza de caju si mi-a placut foarte mult. Este simplu de realizat, este gustoasa si satioasa. Se poate consuma pe painici raw, in barcute de ardei sau pe pizza 🙂 Ingrediente: Ardei capia, Caju, Ceapa, Fulgi de drojdie inactiva, Lamaie, Marar, Sare Tip […]
Tip de mâncare: Fel principal
Pesto de busuioc din nuci caju
Astazi am tuns busuiocul din ghivecele de pe terasa si am decis sa fac un pesto de busuioc. Deoarece am 3 ghivece mari pline cu busuioc si nu am reusit sa-l folosesc in mancaruri pe masura ce acesta crestea si se inmultea a inceput sa faca flori. De aceea am folosit si florile in pesto, […]
Tip de mâncare: Sos/Dressing