Fluorul si sarcina

Este bine sa consumăm fluor în perioada sarcinii sau nu?

ThoughtsÎn timpul sarcinii, cercetările arată că ”expunerea la fluor provenită din apa potabilă sau din produsele de consum, precum apa de gură sau pasta de dinți, nu prezintă niciun pericol atât pentru dumneavoastră cât și pentru copilul nenăscut.”

Fluoridele ajută la prevenirea cariilor dentare ale mamei. Asociația Americană Dentară precizează că ”se poate consuma produse ce conțin fluor atât în perioada maternității cât și în perioada de alăptare iar apa cu fluor aduce beneficii întregii cavități bucale.”

Pe de altă parte, capacitatea fluorului de deteriorare a creierului este una dintre cele mai active cercetări privind fluorul, în prezent! În ultimele trei decenii, peste 100 de studii au descoperit că expunerea la fluor poate deteriora creierul.

Este evident că fluorurile au capacitatea de a interfera cu funcțiile creierului.” (Consiliul Național de Cercetare, 2006)

Printre efectele negative se numără: scăderea inteligenței, capacitate redusă de a învăța / aminti, dificiențe neurocomportamentale, afectarea dezvoltării creierului la făt.

Știm că placenta umană nu împiedică trecerea fluorului din sângele mamei în cel al fetusului. Ca rezultat, fătul poate fi afectat de fluorura ingerată de mamă. Pe baza cercetării din China, creierul fătului este unul dintre cele mai sensibile organe susceptibile otrăvirii cu fluor.

Trei studii chineze au investigat efectul fluorului asupra creierului fătului și au reieșit dovezi ale unor leziuni neurologice semnificative, inclusiv degenerare neuronală și niveluri reduse de neurotransmițători precum noradrenalina. După cum a menționat și Yu ( 1996), ”cînd nivelurile de noradrenalină scad, sistemul nervos central este slăbit.”

În 1960, FDA a interzis consumul suplimentelor cu fluor în perioada prenatală pe baza convingerilor referitoare la posibilele efecte nedorite asupra fătului.

creierul fetalPână în prezent nu a fost investigată influența nivelurilor scăzute ale fluorului asupra creierului la făt și rămâne să fie studiat.

În Iulie 2012, o echipă de cercetători de la Hardvard a publicat o ”meta-analiză” a 27 de studii care au investigat relația dintre fluoride și inteligența umană (Choi 2012). Majoritatea covîrșitoare a acestor studii au descoperit că expunerea la fluor a fost asociată cu reducerea IQ-ului la copii.

Expunerea prelungită la fluor în timpul dezvoltării intrauterine poate conduce la fluoroza sistemului osos care va deveni evident în copilărie.(în cazul consumului regulat de fluor)

Aportul de fluor consumat de către mamă afectează nivelul cantității de fluor descoperită în dinții principali care se dezvoltă la făt.
Studiul realizat de către dr. Dean Burk, fostul chimist șef la Institutului Național de Cancer a arătat că, anual, apar în Statele Unite, mai mult de 10.000 de decese de cancer legate de nivelul fluorului.

În 1990, un om de știință britanic, Jennifer Luke, a descoperit că fluorul conduce la creșterea alarmantă a nivelului de fluor din glanda pineală.

Fluorul poate determina scăderea producției de melatonină și apariția unor efecte adverse asupra funcționării normale a glandei pineale, care, în schimb, poate contribui la o varietate de efecte asupra oamenilor.” (Consiliul Național de Cercetare 2006).

Melatonina (secretata de glanda pineala) menține ritmul circadian al organismului (ciclul somn-veghe), reglează debutul pubertății la femei și ajută la protejarea organismului de celulele moarte cauzate de către radicalii liberi.

Sursa: prenataleducationblog.wordpress.com

Traducator: Alina Iordan


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.