Sarea de Himalaya vs. sarea de masă

Sarea este esentiala pentru viață. Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi pur si simplu nu realizam ca exista diferențe enorme intre sare de masă rafinată, iodată, de gatit si sarea naturală. Această sare pură, de culoare roz, ce poarta numele „de Himalaya„, s-a format din depozitele fosile marine, in urma cu 250 de milioane de ani. Desi consumul de sare ar trebui pastrat la un nivel minim, exista multe beneficii pentru sanatate de la aceasta sare destul de roz, in comparatie cu sare de masa traditională.

Sarea roz de HimalayaMuntele Himalaya se intinde de-a lungul Asiei, trece prin China, Nepal, Pakistan, Afganistan si India. Cei mai multi oameni asociaza Himalaya cu Muntele Everest, cel mai inalt varf de pe aceasta planeta, dar acum este din ce in ce mai renumit datorita acestei atribuiri cu sarea roz. Milioane de ani in urma, straturi de sare de mare cristalizate, acum adanc cufundate in Himalaya, au fost acoperite de un strat protector de lavă. Zona a fost, de asemenea, inconjurat de zapada si gheata in fiecare an. Acest strat protector de lava se crede ca a fost motivul pentru care sarea a rămas nepoluata de lumea moderna, multi experti sustinand ca sarea „de Himalaya” este cea mai pura sare care se poate gasi pe pamant. Variatele nuante de roz, rosu si alb sunt un indicator al continutului de fier si minerale, responsabile de starea de energie indusa organismului.

Cele mentionate mai sus au condus la utilizarea ei pe scara largă. Prin consumul de sare de Himalaya aveti acces la puterea ascunsa a acestor minunate cistale naturale. In această sare naturala, elementele sunt disponibile in particule fine, de dimensiuni coloidale, care pot fi absorbite şi metabolizate uşor de corpul uman intrucat contin 84 dintre cele 92 minerale de care are nevoie organismul uman pentru a functiona normal.

Cateva dintre beneficiile consumului de Sare de Himalaya

Sarea de HimalayaMai putin sodiu consumat pe portie: sare Himalaya este facuta din aceleasi componente ca sare de masă, dar din moment ce structura de cristal este mai mare decat cea de la sarea rafinata, prin urmare, cristalele de sare ocupa mai putin spatiu pe o lingurita decat sarea extrem de rafinata.

Digestia: Aceasta sare poate ajuta la absorbtia de substante nutritive vitale prin peretii intestinelor. Sansele de a dezvolta pietre la rinichi, precum si pietrele vezicii biliare sunt foarte reduse.

Tine sub control Tensiunea Arterială: S-a demonstrat faptul ca ajuta la scaderea tensiunii, in acelasi timp stimuland circulatia deoarece este absorbit in sange mult mai eficient.

Sănatatea oaselor: Aceasta sare exotica contine de fapt, peste 80 de minerale naturale, care sunt esentiale pentru sanatatea si dezvoltarea oaselor.

Echilibrează pH-ul: Sarea de culoare roz poate ajuta la mentinerea unui pH sanatos in interiorul celulelor din corpul nostru, conducand la prevenirea bolilor si la aducerea unui aport de energie.

Retentia de apă: Consumul de sare de Himalaya va poate ajuta sa mentineti in mod natural nivelurile de apa din organism, aceasta fiind o alegere mult mai sanatoasa decat multe alte forme de sare.

Imbătrânirea: Tot mai multe voci sustin ca un consum regulat de Sare de Himalaya va incetini procesul de imbatraniere.

Alte beneficii: Ajuta la mentinerea sanatatii inimii, mentinerea unui nivel de zahar din sange in limite normale, ajuta la calmarea crampelor musculare, un libido sanatos, un somn mai bun, previne reumatismul, prevenirea gutei si sanatatea sinusurilor.

Sursa: ascensiuneaspiritului.blogspot.ro


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.