Supa crema de broccoli

Broccoli

Broccoliul e o leguma din aceeasi familie cu varza si conopida (a cruciferelor), dar mai putin consumata decat surorile ei, pe care le gasesti pe toate tarabele. Cu putine calorii (30 la 100 g) si multe vitamine, broccoli e bun deopotriva pentru sanatate puternica si talie subtire. Ideal este sa se consume crud dar, daca doresti sa-l gatesti este bine sa nu stea pe foc mai mult de cateva minute. Altfel, isi pierde din calitati.

Perfect pentru femei
Asemenea verzei si conopidei, contine antioxidanti care te protejeaza de multe boli, in special de cancerul la san. Ajuta la fixarea calciului in oase, deci te fereste de osteoporoza si previne scaderea densitatii osoase, chiar daca ai deja acest diagnostic. Din anii adolescentei pana la adanci batraneti, cruciferele n-ar trebui sa lipseasca din dieta nici unei femei!

Elimina toxinele
Consumul de broccoli mentine colonul sanatos si ajuta la detoxifierea acestui organ , prevenind constipatia si alte afectiuni mai grave care afecteaza sistemul digestiv. Totodata ficatul obosit se regenereaza daca incluzi in meniu 300-400 g de broccoli pe zi.

Echilibreaza glicemia
Diabeticii gasesc in broccoli un aliat de nadejde. Pe de o parte, reduce efectele nefaste pe care le are asupra organismului un nivel prea mare de zahar in sange, iar pe de alta, fibrele pe care le contine se asimileaza lent si nu duc la cresterea glicemiei, mentinand-o in limitele normale.

Germenii de broccoli
Ca toti germenii, au aceleasi calitati precum leguma ajunsa la maturitate, dar concentrate. Bogati in vitamine si minerale, acid folic, fibre, proteine si antioxidanti, intaresc sanatatea si previn cancerul. O cura cu acesti germeni detoxifica atat colonul si ficatul, cat si tenul. Adauga-i cruzi in salate si supe.

Tip de rețetă
Supă cremă
Pentru
4 pers
Timp de gătire
30 min

Supa crema de broccoli 2Ingrediente:

  • 1 capatana broccoli
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

  • Se curata cartofii si morcovul si se pun la fiert. Broccoliul se taie in buchetele mici si se adauga in oala la fiert cand cartofii si morcovul sunt aproape gata deoarece, acesta fierbe mult mai repede.
  • Ceapa se caleste putin.
  • Se scurg legumele de apa, aceasta pastrandu-se pentru a se aduga ulterior treptat la supa.
  • Intr-o oala se blenduiesc legumele fierte impreuna cu ceapa calita, usturoiul si restul ingredientelor. Se adauga apa de la legumele fierte treptat pana se obtine consistenta dorita.(folosesc un blender vertical de mana)
  • Eu am ornat cu buchetele de broccoli, smantana vegetala si germeni de grau.
  • Smantana vegetala am obtinut-o blenduind 10 lg de seminte de floarea soarelui cu 3 lg de zeama de lamaie, sare dupa gust si aproximativ o jumatate de cana de apa. Se adauga apa in blender treptat, pana se obtine consistenta dorita pentru smantana.

Pofta buna!

Supa crema de broccoli 1

Sursa informatii beneficii broccoli: carticica de la „femeia de azi” – Diete verzi de primavara
Sursa fotografie header: earthfoods.info

Ingrediente: , , , , , , ,
Tip de mâncare:

 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.