Meniu vegan de 1 Mai

Pentru ca noi am mancat atat de bine si sanatos ieri, ne-am gandit sa impartasim cu voi ideea noastra de meniu vegan pentru 1 Mai.

Am asteptat cu nerabdare sa vina 1 Mai sa iesim undeva la iarba verde. Ne-am uitat toata saptamana pe net sa vedem cum va fi vremea si, toate site-urile aratau ca nu vom avea noroc. Nu ne-am descurajat si am copt toti 4 (sau 7 daca se numara si Victor bebe, Joy si Kiwi, cei mai buni prieteni ai omului) un plan: vom face picnik acasa si ne vom juca Remi si Catan.

In cele din urma am avut chiar parte de soare si am iesit cu toata gasca pe terasa. Yeeey!

Iata deci super meniul vegan de 1 Mai:

1. Frigarui

Pe frigarui am insirat frumos legume colorate asortate: rosii cherry, dovlecei, ciuperci, ceapa si ardei rosu. Frigaruile le-am copt pe un grill electric.

Frigarui vegane

Frigarui vegane, Foto: Ciungu Suteu Silvia

Frigarui vegane

Frigarui vegane, Foto: Ciungu Suteu Silvia

Frigarui vegane

Frigarui vegane, Foto: Ciungu Suteu Silvia

Frigarui vegane

Frigarui vegane, Foto: Ciungu Suteu Silvia

Frigarui vegane

Frigarui vegane, Foto: Ciungu Suteu Silvia

2. Salata asortata

Am pregatit o salata colorata cu rosii, ceapa verde, ridichi si salata, pe care am pus sare, putina zeama de lamaie si busuioc.

Salata raw vegana

Salata raw vegana, Foto: Ciungu Suteu Silvia

Salata raw vegana

Salata raw vegana, Foto: Ciungu Suteu Silvia

3. Cartofi aurii

Cartofii i-am taiat cubulete, i-am amestecat cu putin ulei si urmatoarele condimente: sare, boia de ardei dulce, chilli, rozmarin si busuioc. I-am intins in tava de cuptor pe o foaie de copt si i-am lasat la copt pentru 30 de minute. Rezultatul este delicios.

Pentru cartofi am pregatit si un mujdei de usturoi cu bulion.

Cartofi aurii

Cartofi aurii, Foto: Ciungu Suteu Silvia

 

Cartofi aurii

Cartofi aurii, Foto: Ciungu Suteu Silvia

Iata rezultatul final: o farfurie plina de bunatati.

Meniu vegan de 1 mai

Meniu vegan de 1 mai, Foto: Pastor Corina

Apoi ne-am odihnit putin la soare, iar cand a intrat soarele in nori ne-am retras in casa si ne-am jucat pana seara tarziu, in timp ce bebe Victor si cateii au dormit pe langa noi.

Asa ne-am petrecut de 1 Mai, cu prieteni dragi, cu bucate alese, in pace, armonie si buna dispozitie.

A, si era sa uit de prajitura cu care ne-am indulcit seara: feramisu. Reteta am luat-o de pe blogul Cristelei Georgescu si de cand stiu de ea am tot facut-o, atat e de geniala. Aseara nu a mai apucat sa fie fotografiata dar, pe noroc ca am fotografiat-o de Paste. Reteta v-o spun curand, e geniala.

Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti si sa ne ofere cat mai multe zile cel putin la fel de frumoase ca cea pe care tocmai v-am povestit-o 🙂

 


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.