Feramisu – Prăjitură vegană

Feramisu

V-am promis zilele trecute ca urmeaza sa postez reteta pentru prajitura mirifica, Feramisu. Reteta mi-a recomandat-o prietena mea, supermami Silvia, si este de pe site-ul Cristelei Georgescu. E extraordinara prajitura, iti multumim Cristela pentru idei si inspiratie :). Am realizat-o deja de 3 ori intr-un interval destul de scurt de timp (inclusiv cu ocazia sarbatorilor de Sfintele Paste), atat este de delicioasa. Ca si idee, este fresh si satioasa.

Tip de rețetă
Desert
Pentru
6 pers
Timp de gătire
40 min
Feramisu

Feramisu, Foto: Corina Pastor

Ingrediente blat (vegan):

  • 1,5 cana faina de mei(am macinat semintele de mei in blender, blenderul meu este puternic si iese faina instant; daca nu aveti un blender puternic folositi rasnita de cafea)
  • 1,5 cana suc de portocale(in reteta originala se foloseste suc de mar dar, eu am incercat ambele variante si cu suc de portocale a iesit mult mai fresh, bestiala de-a dreptul)
  • ½ cana cocos razuit
  • 15 curmale rehidratate in prealabil(30 min)
  • 1 lgt praf de vanilie naturala(eu am folosit o pastaie)
  • 1 lg cu varf de cafea instant de cereale
  • 1 lg pudra de roscove
  • 2 banane

Mod de preparare blat:

  • Se blenduiesc toate ingredientele pana devine o compozitie omogena;
  • Se da la cuptor la 1800 pentru 30 min.
  • Dupa ce se raceste putin blatul, se insiropeaza bine. Se poate insiropa cu suc de portocale, suc de mere sau apa cu miere si esenta de rom. Eu am folosit toate cele 3 variante si cel mai mult mi-a placut cu suc de portocale.

Ingrediente crema (raw vegan):

  • 1,5 cana nuci caju rehidratate (2-3 ore)
  • 1 lgt praf de vanilie (again, am folosit o pastaie)
  • Putina esenta de rom (ultima data nu am avut asa ceva si am folosit visinata de casa, a fost super J)
  • ½ cana suc de portocale proaspat stors
  • ½ cana suc de lamaie proaspat stors
  • 2 lg Chia macinate sau intregi
  • 2 lg miere
  • 1 lg pudra de roscove pentru ornat

Mod de preparare crema:

  • Se blenduiesc toate ingredientele
  • Se da la frigider pana e gata blatul
  • Cand blatul e gata, se intinde crema uniform pe el si se orneaza cu pudra de roscove

Note:

Noua cel mai mult ne-a placut prajitura proaspata. Rezista si cateva zile la frigider dar, blatul se intareste putin.

Pofta buna!

Feramisu

Feramisu, Foto: Corina Pastor

 

Feramisu

Feramisu, Foto: Corina Pastor

 

Feramisu

Feramisu, Foto: Corina Pastor

 


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , ,

One Response to Feramisu – Prăjitură vegană

  1. Roxana Zamfirescu 15 iunie 2015 at 10:00 pm #

    Am incercat prajitura si este absolut senzationala ! Mi-a iesit blatul un pic cam tare, cred ca am pus prea multa faina de mei, dar poate se mai inmoaie peste noapte. Am fost socata de crema care are exact acelasi gust ca o crema de branza, semana destul de bine cu branza dulce care se pune pe pasca (poate am pus eu prea mult rom) Gustam incontinu din ea, si nu-mi venea sa cred, poate o voi folosi si la alte prajituri. Oricum, la cat de dezastru sunt eu in bucatarie, asta mi-a iesit comestibila si pentru alti oameni. Multumesc de reteta!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.