Tarta de dovleac placintar

A 3-a reteta din seria retetelor cu dovleac placintar este aceasta tarta minunata. Am mai tot gustat eu tarte raw vegane si majoritatea mi s-au parut putin gretoase datorita blaturilor si cremelor cu multe nuci si seminte. La aceasta tarta blatul este subtire, iar compozitia racoritoare a umpluturii din dovleac placintar este aromata cu scortisoara, cuisoare, nucsoara si ghimbir.

Ieri intr-o pauza de cafea le-am livrat unor prieteni cate o felie de tarta si au fost incantati de ea. Ba mai mult, unul dintre ei a spus ca va incerca si el saptamana viitoare sa faca. Ce-ti poti dori mai mult decat sa-ti fie apreciata munca si sa vezi zambete pe fetele celor dragi? Deci, sa trecem la treaba!

Tip de rețetă
Desert
Pentru
8 pers
Timp de gătire
30 min + 8 h hidratat

Tarta de dovleac placintar 7Ingrediente blat:

  • 2 cani miez de nuca romaneasca
  • 2 cani stafide

Mod de preparare blat:

  • Nucile se hidrateaza 8 ore;
  • Se mixeaza in robotul de bucatarie nucile si stafidele pana se maruntesc si se formeaza bulgari lipiciosi;
  • Se pune compozitia intr-un recipient de tarte cu fundul detasabil si se preseaza uniform;
  • Se pune la frigider pana se realizeaza umplutura si crema.

Ingrediente umplutura:

  • 6-7 cani de dovleac placintar taiat cubulete
  • ¼ cana ulei de cocos
  • 3-5 lg de miere
  • 1 lgt scortisoara
  • ½ lgt cuisoare
  • ½ lgt nucsoara
  • ½ lgt ghimbir razuit

Mod de preparare umplutura:

  • Dovleacul curatat si taiat cubulete se pune in robotul de bucatarie impreuna cu uleiul de cocos si restul ingredientelor si se mixeaxa pana compozitia devine cat de cat fina. Sa nu adaugati apa in robotul de bucatarie sau blender. Eu am facut greseala asta si a curs apoi putina zeama din tarta; daca aveti un blender vertical pentru a marunti compozitia este si mai bine;
  • Se pune umplutura in forma de tarta peste blat si se lasa la frigider cateva ore pana se intareste sau peste noapte.

Ingrediente crema:

  • 1 cana caju
  • ¼ cana lapte de nuci
  • 3 lg miere
  • ¼ lgt sare
  • ¼ lgt scortisoara
  • ¼ lgt ghimbir razuit
  • 2 lg ulei de cocos
  • Miezul de la o pastaie de vanilie

Mod de preparare crema:

  • Se blenduiesc toate ingredientele pana copozitia devine fina;
  • Se orneaza tarta cu crema.

Pofta buna!


Sursa reteta: thesimpleveganista.blogspot.ro


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.