Aceasta supa crema de rosii este printre supele mele preferate. Am mai incercat si in alte variante supa crema de rosii dar, nu iese atat de gustoasa. Avocado are un rol principal in aceasta reteta, dandu-i o consistenta cremoasa si fina. Mie imi place sa o incalzesc putin pe aragaz, mai ales acum ca a venit frigul. Dar incerc sa nu depasesc 40 de grade, pentru a nu-i distruge nutrientii. Se poate in loc sa se incalzeasca toata compozitia pe aragaz sa se adauge apa calda la ingredientele blenduite.
Sa trecem la treaba!
Ingrediente:
- 4 rosii mari
- 1 avocado bine copt
- 3-4 catei de usturoi(sau dupa gust)
- Zeama de lamaie dupa gust
- Sare de mare si piper dupa gust
- 1-2 vf de cutit de chilli sau boia de ardei iute
- 2-3 lg ulei de masline presat la rece
- Frunze de busuioc proaspat
- Apa
Mod de preparare:
- Se blenduiesc ingredientele pana devin o compozitie omogena si cremoasa;
- Se adauga apa pana se obtine consistenta dorita;
- Se incalzeste pe aragaz pana la maxim 40 grade sau se consuma rece;
- Se orneaza cu frunze de busuioc si boia de ardei dulce.
- Se pot adauga bucatele de paine facuta in casa la deshidrator sau se consuma painea pe langa. Mie de exemplu nu-mi place sa se inmoaie painea in supa.
Pofta buna!
Sursa: [eva.ro]
No comments yet.