Shaorma raw vegana

In vremurile noastre de “fiinte omnivore” am fost mari fani shaorma. Aveam atat in Cluj Napoca cat si in Targu Mures cate o shaormerie preferata unde mancam de fiecare data cand ne era pofta de ceva bun si nu aveam chef sa gatim. Intr-o vreme am inceput chiar sa facem acasa shaorma impreuna cu prietenii. Cand am gasit pe net reteta pentru lipia de dovlecei tare m-am bucurat si instant m-am gandit sa fac o shaorma raw vegana gustoasa si sanatoasa. Va garantez ca va veti linge pe botic 🙂

Tip de rețetă
Fel principal
Pentru
4 pers
Timp de gătire
20 min+2 h marinat

Shaorma raw veganIngrediente:

  • Lipii de legume
  • 5 ciuperci champinion
  • 4 rosii
  • 6 catei de usturoi(mai mult sau mai putin, dupa preferinte)
  • Zeama de la o lamaie
  • 4 lg ulei de masline
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 morcov mic
  • 1 ridiche neagra mica
  • O gulie mica
  • Cateva masline
  • O bucata mica sfecla rosie
  • Frunze de salata verde
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • Busuioc
  • Boia de ardei iute
  • Fulgi de drojdie inactiva
  • Sos de soya

Mod de preparare:

  • Aici este reteta pentru lipiile de legume;
  • Ciupercile si 2 rosii se taie felii si se marineaza cateva ore in zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si apa;
  • Din celelate 2 rosii impreuna cu usturoi, sare, piper, oregano, busuioc si boia de ardei iute se face in robotul de bucatarie un sos;
  • Ridichea, morcovul, gulia si sfecla se dau pe razatoare si ceapa se taie marunt. Acestea se condimenteaza cu sare, piper, putina zeama de lamaie, ulei de masline, 2 linguri sos de soia si fulgi de drojdie inactiva;
  • Pe fiecare lipie se pune cate o frunza de salata verde(ajuta sa nu se inmoaie asa repede lipia) si apoi se intind pe ea  rosii, ciuperci, salata preparata, se adauga sos de rosii, iar apoi se inchid lipiile si se prind cu o scobitoare.

Pofta buna!



 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.