Salata de sfecla rosie cu ceapa

Pana azi foloseam sfecla putin, in diverse salate de legume. Am vrut sa incerc o reteta in care proportia de sfecla sa fie mai mare, deoarece are proprietati  benefice multiple pentru sanatate. Mama face o sfecla cu hrean foarte buna  dar, o fierbe din pacate si isi pierde valoarea nutritionala. Sfecla cruda simpla nu ma incanta in mod deosebit la gust. Asa ca, trebuie combinata cu ceva. Iata urmatoarea reteta delicioasa:

Tip de rețetă
Fel principal
Pentru
2 pers
Timp de gătire
10 min

Ingrediente:Sfecla rosie cu ceapa

  • 1 sfecla medie
  • 1 ceapa mica
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 lg zeama de lamie
  • 1 lg fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lg sos de soia
  • 1 lg faina de migdale + migdale razuite pt decor
  • Putin hrean ras

Mod de preparare:

Sfecla se da pe razatoare. Ceapa se toaca marunt si se adauga in bolul cu sfecla. Pentru sos se amesteca restul ingredientelor. La final punem sosul peste sfecla si ceapa si se amesteca bine. Se decoreaza cu migdale razuite sau cu orice alte nuci sau alune.

A iesit o salata super gustoasa si frumos colorata. Parca ma incarca cu energie doar cand ma uit la ea 🙂

Pofta buna!


Sursa: Ernst Gunter –“ Hrana vie”


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.