Praline de ciocolata

Praline de ciocolata 2

Vin sarbatorile, vin … 🙂 Da da, se apropie cu pasi marunti sarbatorile mult asteptate asa ca, ne pregatim din timp cu cadouri. In perioada aceasta care urmeaza avem mai multe zile de nastere(inclusiv a mea \:D/) printre prieteni si familie asa ca, urmeaza sa ne vizitam, sa ne bucuram si sa daruim. Si daca ati fost cuminti vine si Mosu’ (sau Mosii, ca-s 2). Ciocolata a fost mereu un cadou bine venit, mai ales pentru copii (si adulti pofticiosi) si tind sa cred ca daca este facuta in casa cu dragoste si daruire este si mai apreciata.

Am gasit aceasta reteta de ciocolata cu care sa ne rasfatam  nu doar de sarbatori ci oricand poftim. Este foarte simpla si mult mai sanatoasa consider eu decat ceea ce gasim in comert.

Tip de rețetă
Desert
Pentru
18 praline
Timp de gătire
10 min

Praline de ciocolata 1Ingrediente:

  • 70 g unt de cacao
  • 50 g cacao pudra
  • 1-2 lg miere (sau mai multa, dupa gust)
  • Stafide, alune de padure, nuci(optional)

Mod de preparare:

  • Untul de cacao se topeste pe bain-marie in felul urmator: se pune untul intr-un bol de sticla termorezistent; bolul se pune deaspra unei oale cu apa fiarta astfel incat sa nu atinga fundul bolului apa; este foarte important sa nu ajunga stropi de apa in unt; se amesteca pana se topeste;
  • Se adauga pudra de cacao si se amesteca pana compozitia devine  omogena;
  • Se adauga 1-2 lg de miere dupa gust si se amesteca bine; atentie la miere, sa nu fie zaharisita; pentru a fi siguri ca nu se separa compozitia va recomand sa incalziti intr-un pahar pe bain-marie mierea;
  • Se toarna cu o lingura ciocolata lichida in forme de silicon;
  • Daca dorim sa adaugam in interior alune sau stafide, se pune in forma de silicon o treime ciocolata, se adauga aluna sau ce dorim si apoi se umple restul formei cu ciocolata;
  • Se pune in frigider pentru aproximativ o ora la intarit.

Praline de ciocolata 3Note:

  • Daca nu suntem mari amatori de ciocolata amaruie, ajuta foarte mult sa se puna in interior stafide – le indulceste;
  • Din aceasta compozitie mi-au rezultat 18 praline;
  • Este foarte important ca toate ustensilele cu care lucram sa fie uscate, altfel ciocolata se va separa;
  • Eu folosesc momentan pudra de cacao din comert dar, tind sa cred ca nu este raw; in magazinele naturiste gasiti pudra de cacao raw, ce-i drept, mai piperata la pret dar, s-ar putea sa merite;
  • Untul de cacao l-am cumparat de pe driedfruits.ro; au preturi mai accesibile ca in alte parti si calitate ok;
  • Formele de silicon le-am achizitionat de pe decorix.ro; saptamana trecuta au fost si la lidl la un pret mult mai bun, ce-i care ati fost inspirati sa cumparati, bravo!


Pofta buna!


Trebuie sa recunosc ca prima data nu mi-a iesit ciocolata, mi s-a separat. Nu aveam ustensile umede dar, mierea era putin zaharisita. Am improvizat imediat o alta reteta: batoane proteice cu gust de ciocolata. Au iesit super. Intr-o zi am sa va impartasesc si aceasta reteta. Pana atunci sa ne bucuram de aceste praline minunate(nu le laud degeaba, chiar sunt 😉 )

Acum nu mai ramane decat sa ambalam ciocolatelele si sa ne facem musafiri 🙂
Sursa: [elementsforlife.co.uk]

Ingrediente: , ,
Tip de mâncare:

 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , ,

9 Responses to Praline de ciocolata

  1. Ciungu Silvia 21 noiembrie 2013 at 8:44 pm #

    Am facut in seara asta cioco si in sfarsit mi-a iesit. Yey

  2. Ciungu Silvia 22 noiembrie 2013 at 7:34 am #

    Da, da. Aia era faza sigur. Ca numai acum nu mi s-a lasat mierea la fund.

  3. Ciungu Silvia 22 noiembrie 2013 at 7:42 am #

    Pai dupa ce am aruncat vreo 4 ture era si vremea sa ne prindem care era treaba. Data vitoare pun si alte bunatati in ea.

  4. Sanda Suteu 22 noiembrie 2013 at 10:30 am #

    Bravo fetelor, ma bucur pentru voi….trebuie gustata…

  5. Corina Pastor 22 noiembrie 2013 at 7:32 am #

    super! ai incalzit putin mierea?

  6. Corina Pastor 22 noiembrie 2013 at 7:38 am #

    E bine de stiut. asa ma bucur ca iese reteta. e tare buna ciocolata asta si se face f repede. ne-am scos ;))

  7. Corina Pastor 22 noiembrie 2013 at 7:43 am #

    Eu abea astept sa incerc cu chilli 😀

  8. Romina 11 august 2015 at 9:45 pm #

    Eu am facut o alta reteta si dupa ce le scoteam de la rece , intr-un minut mi se topeau …. sper ca acestea sa reziste ! Va spun rezultatul cat de repede ! 😀

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.