Pesto de dovlecel cu busuioc

Am tot incercat pesto-uri de dovlecel  dar, de fiecare data imi iesea prea zemos si avea un gust neplacut, de dovlecel crud, care mie personal nu-mi place. Zilele trecute am primit de la un prieten  un “drag” de dovlecioi din gradina sa personala :). Cel mai probabil faptul ca l-a crescut cu dragoste m-a inspirat azi sa imbunatatesc reteta de pesto astfel incat a iesit super bun.

Tip de rețetă
Fel principal
Pentru
2 pers
Timp de gătire
10 min

Ingrediente:

  • 1 dovlecel sau ½ dovleac mai mare
  • o ceapa mica
  • 4 catei de usturoi
  • O mana de frunze de busuioc
  • ¼ ardei rosu
  • 1 lg tarate de psyllium
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lgt de cimbru
  • ½ lg zeama de lamaie
  • 2 lg fulgi de drojdie inactiva
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 vf de cutit de praf de chili

Mod de preparare:

Varianta 1

Pesto de dovlecel cu busuioc

  • Dupa ce se curata dovlecelul, se blenduieste impreuna cu restul ingredientelor, inafara de ardeiul rosu care se taie cubulete si se amesteca in compozitie pentru culoare. Taratele de psyllium ii vor da pesto-ului de dovlecel o consistenta cremoasa si nu va mai fi apos.
  • Am servit pe painici raw cu rosii proaspete si dulci de la bunica de la tara. Dumnezeu s-o binecuvanteze caci, a fost delicios!

Varianta 2Pesto de dovlecel cu busuioc - varianta 2

  • Aceasta varianta este identica cu prima cu exceptia faptului ca inainte de a blendui ingredientele am marinat dovlecelul in apa cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper pentru cateva ore. Acest lucru a dat pesto-ului de dovlecel un gust si mai bun dupa parerea mea.

Note: Se poate pune in loc de ceapa mai mult usturoi. Eu am incercat si aceasta varianta si este delicioasa.

Pofta buna si sa fii sanatos!


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.