Pesto de busuioc din nuci caju

Astazi am tuns busuiocul din ghivecele de pe terasa si am decis sa fac un pesto de busuioc. Deoarece am 3 ghivece mari pline cu busuioc si nu am reusit sa-l folosesc in mancaruri pe masura ce acesta crestea si se inmultea a inceput sa faca flori. De aceea am folosit si florile in pesto, acestea avand o aroma deosebita. In timpul prepararii acestui sos toata bucataria a mirosit mirific 🙂

Tip de rețetă
Pesto
Pentru
4 pers
Timp de gătire
15 min

Pesto de busuioc 2

Ingrediente:

  • Un bol plin cu frunze de busuioc proaspat(am folosit inclusiv florile)
  • O jumatate de bol de caju inmuiat minim 4 ore
  • 4 lg ulei de masline
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 2-4 catei de usturoi
  • Sare dupa gust
  • Apa

Mod de preparare:

Busuiocul de zdrobeste cu majarul cu pistil. Toate ingredientele se adauga apoi in blender si se adauga apa pana se obtine consistenta dorita.

Note:

 

Sursa de inspiratie reteta: rawveganjoy.ro

Ingrediente: , , , , ,
Tip de mâncare:

 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.