Pateu de masline

La inceputurile mele raw vegane faceam multe pateuri din seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, caju si migdale. Mi se parea ca se apropie ca si gust si consistenta de pateurile de carne facute in casa sau din comert. Intre timp am aflat ca nu trebuie sa consumam atat de multe nuci si seminte(ele ar trebui sa fie aproximativ 10% din alimentatia noastra). Acum fac mult mai des pateuri din legume, mi se par mult mai usoare.

Acest pateu de masline imi place foarte mult deoarece nu contine nuci sau seminte si prin urmare se poate consuma cu paine fiind o combinatie buna. Se poate pregati acest pateu chiar si cand aveti invitati non vegani, cu siguranta o sa le placa(daca le plac si maslinele, evident).

De curand m-a intrebat nasa mea daca am idei  ce ar putea sa-i puna copilului in sandwich la scoala sa manance, deoarce daca-i pune mancare in caserola rad copiii de el. Acest pateu mi-a venit atunci in minte ca si idee.

Tip de rețetă
Aperitiv
Pentru
4 pers
Timp de gătire
15 min

Pateu de maslineIngrediente:

  • 1 cana masline verzi fara samburi umplute cu gogosar
  • 1 avocado bine copt
  • 3 lg ulei de masline
  • Zeama de lamaie(dupa gust)
  • Cativa catei de usturoi
  • Sare
  • Cimbru

Mod de preparare:

  • Se blenduiesc toate ingredientele si gata. Se poate consuma in barcute de ardei sau cu paine deshidratata(sau cu ce vreti voi).

Pofta buna!


Sursa: retete-vegane.blogspot.com

Ingrediente: , , , , , ,
Tip de mâncare:

 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , ,

2 Responses to Pateu de masline

  1. Berenice Korta 16 noiembrie 2013 at 9:19 am #

    E BUN CU CONDITIA CA SA FIE CONSUMAT PE LOC. AVOCADO SE OXIDEAZA IMEDIAT.

  2. Corina Pastor 18 noiembrie 2013 at 7:46 am #

    da, asa este. noi facem cat mancam la o masa 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.