Paine din cereale si legume

Ce-mi place la painea raw vegana este ca se pastreaza destul de mult timp daca este bine deshidratata. Vara asta care a trecut am dus cu noi in concediu paine deshidratata in pachetele de hartie si s-a pastrat foarte bine. Ce nu-mi place insa este faptul ca devine foarte tare asa ca, daca deshidratez paine pentru casa prefer sa n-o deshidratez de tot si sa o pastrez in frigider.

Tip de rețetă
Pâine
Pentru
4 pers
Timp de gătire
20 min + 10 h deshidratare

Paine din fulgi de cereale cu legumeIngrediente:

  • 500 g fulgi de grau(orz, ovaz, secara sau combinat)
  • 2 rosii
  • 1 ceapa galbena
  • 4 lg ulei de masline
  • 2 lg sos de soia
  • Sare
  • Busuioc
  • Apa
  • Seminte de floarea soarelui si susan pt. ornat

Note: puteti pune orice alte legume doriti: dovlecei, ciuperci, morcovi, etc.

Mod de preparare:

  • Fulgii de cereale se macina(eu ii fac faina cu blenderul), se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza compozitia;
  • Se adauga apa cat este necesar;
  • Se intinde compozitia pe tavile plate ale deshidratorului(mi-au iesit 2 tavi si un sfert pt deshidrator Ezidri fd 1000);
  • Se orneaza cu seminte de floarea soarelui si de susan;
  • Dupa vreo 2 ore se taie compozitia in felii si se pun in continuare la deshidratat(eu le tai sub forma de felii de pizza :);
  • Se deshidrateaza aproximativ 6 ore dupa care se desprind de pe tavile plate, se indeparteaza tavile si se mai deshidrateaza vreo 2 ore pe cealalta parte direct pe sitele deshidratorului.

Pofta buna!



 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.