Paine din cereale si dovleac placintar

Dupa cum spuneam intr-un articol precedent toamna aceasta m-am incumetat sa folosesc dovleacul placintar in cateva retete raw vegane. Pentru a 2-a reteta am optat sa incerc o combinatie de cereale cu dovleac. A iesit o paine excelenta, am fost tare incantati de ea.

Tip de rețetă
Pâine
Pentru
2 pers (pentru cateva zile)
Timp de gătire
30 min + 11 h deshidratare

Paine din cereale si dovleac placintarIngrediente:

  • 600 g fulgi de cereale mixte(orz, ovaz, grau, secara)
  • 100 g seminte de in
  • 500 g dovleac placintar
  • 500 ml apa
  • 1 ceapa
  • Sare, piper si boia de ardei iute dupa gust
  • 2 lg ierburi de provence (optional)

Mod de preparare:

  • Fulgii de cereale se transforma in faina cu ce instrument avem la dispozitie. Eu folosesc blenderul deoarece este foarte puternic si merge foarte bine;
  • Semintele de in se fac de asemenea faina;
  • Dovleacul se curata de coaja, se taie cubulete si se blenduieste impreuna cu ceapa, apa si condimentele;
  • Intr-o oala se amesteca faina de cereale si de in cu compozitia de dovleac rezultata si se framanta cu mainile pana se omogenizeaza;
  • Se ung tavile plate ale deshidratorului cu foarte putin ulei de masline care apoi se sterge cu un servetel(ajuta sa nu se lipeasca painea de ele si sa se desprinda mai usor cand se intorc);
  • Se aseaza bulgari din acest “aluat” pe tavi si se intind uniform cu mainile. Este foarte util daca se uda palmele cu apa de izvor si apoi se intinde compozitia deoarece nu se mai lipeste de maini si ajuta sa se intinda foarte uniform si mai subtire;
  • Se deshidrateaza pentru aproximativ 8 ore la 42 o (peste noapte);
  •  Se desprind de tavi, se scoate tava plata, se intorc si se mai deshidrateaza inca aproximativ 3 ore pe cealalta parte direct pe tavile cu grilaj ale deshidratorului.

Pofta buna!

 


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.