Mancarica de ciuperci marinate

E sfarsit de toamna si in serile reci parca simtim nevoia de o mancare mai consistenta, bogata in proteine si delicioasa. Reteta de fata este usor de facut, trebuie numai sa avem rabdare cu marinarea de ciuperci. Iata reteta:

Tip de rețetă
Fel principal
Pentru
2 pers
Timp de gătire
10 min + 12 ore (marinarea)

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci champignonMancare de ciuperci marinate
  • 2 rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 2 lg fulgi de drojdie inactiva
  • 6 lg ulei de masline presat la rece
  • 6 lg apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare neiodata (dupa gust)

Mod de preparare:

  • Ciupercile se curata de pielita si se taie lamele.
  • Rosiile se spala bine si se taie felii subtiri.
  • Usturoiul se piseaza si se amesteca apoi cu uleiul, zeama de lamaie, sare, apa si fulgii de drojdie.
  • Acest amestec se toarna uniform peste ciupercile si rosiile taiate. Vasul se acopera si se lasa 12 ore la caldura (pe calorifer sau in deshidratorul dat la nivel mic).

Pofta buna!


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.