Jeleu Curcubeu

Uitandu-ma prin pozele de la un potluck la care am participat, mi-am amintit de aceasta reteta si v-o impartasesc.

Agar-agar este o pudra galbuie extrasa din alge si reprezinta o varianta vegana pentru gelatina. Din pacate, are nevoie de fierbere pentru a gelifica, de aceea produsele care contin agar-agar nu sunt raw, ci doar vegane.

Este cazul si acestui jeleu dulce-acrisor, in culorile curcubeului, care inveseleste orice masa.

Tip de rețetă
Desert
Pentru
1 pers
Timp de gătire
15 min + 2 ore (racirea)

Jeleu veganIngrediente:

  • 250 ml suc portocale pasteurizat
  • 1 lgt agar-agar
  • coloranti naturali: 1 lg suc de sfecla rosie, 1 lingurita sofran, un praf de spirulina, un praf de pudra de acai

Mod de preparare:

  • Pudra de agar-agar se dizolva in suc. Acesta se imparte apoi in 5 parti egale, din care in 4 amestecam cate un colorant natural, iar una o lasam simpla, pentru culoarea oranj.
  • Se pune pe foc primul strat de jeleu (culoarea rosie, cu sfecla); dupa ce da in clocot, se toarna in forma si se da la rece.
  • Cand s-a intarit, se prepara in mod similar si celelalte straturi de jeleu, turnandu-se peste jeleul deja intarit.
  • La final, se rastoarna forma de jeleu si iata, avem un curcubeu in farfurie.

NB: Agar-agar se gaseste in unele magazine cu produse naturale sau in cele cu ingrediente orientale. Acai este un fruct asemanator coacazelor, puternic detoxifiant si bogat in antioxidanti. Pudra de acai se gaseste in magazinele cu suplimente naturale.

Ingrediente: , , ,
Tip de mâncare:

 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.