Conopida cu crema de usturoi

De curand m-am intrebat oare cat e de nesanatos nelipsitul popkorn pe care-l mancam seara cand vizionam cate un film. Cel mai probabil faptul ca nu este crud, se gateste la foc in putin ulei sau in microunde nu este tocmai ok pentru organism. Dar inca mai caut raspuns pentru intrebarea: cum se consuma porumbul crud? Pana gasesc un raspuns, iata o alternativa pentru o gustare sanatoasa ce poate inlocui popkornul:

Tip de rețetă
Fel principal
Pentru
2 pers
Timp de gătire
15 min

conopida cu crema de usturoiIngrediente

  • 2 conopide mici sau una medie
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Boia de ardei iute
  • Fulgi de drojdie inactive
  • 7 lg seminte de floarea soarelui decojite
  • 7 lg apa
  • Zeama de la o jumatate de lamiae
  • Usturoi

Mod de preparare

Conopida se taie marunt asemeni floricelelor de popcorn. Se amesteca cu ulei de masline, sare, boia si fulgi de drojdie inactiva.

Pentru sos am pus in blender semintele de floarea soarelui cu apa, zeama de lamaie(se toarna treptat, dupa gust) si un varf de cutit de sare si se blenduieste pana rezulta o crema fina, asemanatoare la gust cu smantana. Apoi se adauga in blender usturoi dupa gust. Noua ne place cu mult usturoi 🙂

Pofta buna!



 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Conopida cu crema de usturoi

  1. Natalia 24 iulie 2013 at 3:16 pm #

    Arata bine! Multumesc pt reteta!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.