Ciorba de pleurotus

Reteta pentru ciorba de pleurotus am primit-o in dar de la parintii nostri spirituali care, la randul lor au primit-o de la prietenii lor care, la randul lor au primit-o de la cineva si tot asa,  s-a pierdut sirul si originea. Dar noi la randul nostru ne simtim datori sa ii invatam pe altii aceasta delicioasa reteta, sa se bucure lumea de ea si sa-si rasfete papilele gustative.

Tip de rețetă
Ciorbă
Pentru
4-6 pers
Timp de gătire
40 min

Ingrediente ciorba de pleurotus:Ciorba de pleurotus

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 3 radacini de patrunjel
  • 2 radacini de pastarnac
  • O jumatate de telina
  • 1-2 gogosari murati sau cruzi
  • 1 capatana de usturoi
  • ½ legatura de frunze de patrunjel
  • Sare
  • Piper
  • Zeama de lamaie
  • Ulei de masline
  • Apa
  • Smantana vegetala

Mod de preparare ciorba de pleurotus:

  • Se iau ciupercile pleurotus, se taie coditele(care nu se folosesc la aceasta mancare deoarece sunt mai tari; se pot folosi la alta mancare), iar apoi se taie ciupercile feliute subtiri;
  • Se amesteca zeama de lamaie cu 4 linguri de ulei de masline, sare, piper si alte condimente dupa gust(ex. cuisoare) si apa; se adauga aceasta zeama peste ciuperci si se lasa la marinat pana terminam celelalte operatiuni(se adauga apa suficienta pt a acoperi ciupercile);
  • Se curata radacinile de patrunjel , radacinile de pastarnac si o jumatate de telina; se taie cubulete;
  • Se taie cubulete  gogosarii murati sau cruzi;
  • Se curata usturoiul;
  • Se pun in blender patrunjelul, pastarnacul , telina si usturoiul taiate cubulete si putina apa calda; se blenduiesc pana se obtine o pasta;
  • Pasta obtinuta se pune intr-o oala de ciorba peste care se adauga apa calda pana se obtine consistenta dorita;
  • Se adauga cubuletele de gogosari;
  • Ciupercile se scurg de zeama si se gusta; daca sunt prea aromate se clatesc cu un jet de apa; apoi se adauga in ciorba;
  • Se adauga smantana vegetala, sare si piper dupa gust;
  • Se ia un manunchi de patrunjel, se taie marunt si se adauga in ciorba;
  •   Se pune putin ulei de masline si se amesteca.

Ingrediente smantana vegetala:

  • 7 lg seminte de floarea soarelui sau caju
  • 7 lg apa
  • 2-3 lg zeama de lamaie
  • Sare dupa gust

Mod de preparare smantana vegetala:

  • Se hidrateaza 8 ore semintele de floarea soarelui sau 2 ore cele de caju;
  • Se blenduiesc ingredientele pana se obtine o consistenta cremoasa, acrisoara, asemanatoare cu cea a smantanii.

Note: Zeama de lamaie se adauga treptat si se gusta pe parcurs, pentru a nu deveni prea acrisoara smantana. Mie imi place mai mult varianta obtinuta din seminte de floarea soarelui deoarece, cea din caju iese putin dulce. Dar ambele variante sunt delicioase si se potrivesc cu aceasta reteta.

Pofta buna!


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.