Proprietatile terapeutice ale chihlimbarului

Chihlimbar

Chihlimbar

Chihlimbarul – piatra fermecata

Chihlimbarul auriu apartine regnului vegetal. Este o rasina fosila de un galben mai mult sau mai putin intens, diafan si cu un miros placut. Aceasta rasina este incomparabil mai dura decat orice rasina pe care o putem intalni pe Pamant.

Instorie

In al patrulea secol inaintea erei noastre, Aristotel clasa chihlimbarul alaturi de substantele vegetale si alaturi de celelalte rasini, precum smirna si tamaia. In opera sa „Istoria naturala”, enciclopedie a tuturor cunostintelor stravechi, Plinius il clasa in acesi mod.

Thales descoperea la sfarsitul secolului VII inaintea erei noastre ca ea atragea corpurile usoare atunci cand era frecata cu putere: chihlimbarul este dotat cu proprietati electrostatice.

Acum 40 de milioane de ani, regiunile din centrul si nordul Europei erau acoperite de paduri, dintre care si numeroase conifere. 10 milioane de ani mai tarziu, aceste paduri au fost in parte inghitite de ape. Acest lucru explica de ce litoralul Balticii este bogat in chihlimbar, rasina fosilizata in care au picat prizoniere insecte diverse atrase de mirosul sau superb, frunze, pene, polen etc.

Rasina, care este un excelent agent fosilizator, a conservat aceste micute mostre de viata pamanteana. Apoi, in urma unui proces lung, nu foarte bine elucidat si prin interventia a numeroase elemente, rasina se transforma in chihlimbar, de-a lungul a milioane de ani.

Chihlimbarul de la Marea Baltica este incarcat de legende si mistere caci el contine „lumina lumii”. Acest chihlimbar este numit si astazi „lacrimile pasarii marii”. Oamenii au fost fascinati de ambra inca din vremuri stravechi, atribuindu-i puteri magice, aproape divine.

In epoca de piatra, a fost folosita cu scopuri decorative si curative si a fost obiectul unui comert intens. In Europa, gasim chihlimbarul inca din Neolitic, dar mai ales in epoca de bronz, in siturile miceniene, grecesti, cretane, in Italia, Irlanda, in peninsula Iberica, Germania, dar si in Persia si India.

Chihlimbar cu resturi organice in el

Chihlimbar cu resturi organice in el

Din ce este facut chihlimbarul?

In starea naturala bucatile de chihlimbar sunt translucide, transparente, tulburate doar de diverse nuante, ce merg de la o paleta diversa de la brun rosiatic la o tenta de miere , nuante ce rezulta din cantitatea si continutul bulelor prinse. Ceea ce da o varietate infinita de tonuri si nuante care se schimba in functie de lumina.

Rasina fosilizata devine un mineral usor de taiat si seduce prin culoarea si stralucirea sa. In fata unei asemenea frumuseti, omul se serveste de chihlimbar pentru a-si face bijuterii, podoabe minunate, pline de spiritualitate.

Galii purtau chihlimbarul ca talisman, romanii il puneau in par sau in jurul gatului pentru a alunga spiritele rele. In evul mediu, artizanii din Bruges erau celebrii pentru fabricarea de rozarii pentru cavalerii teutoni.

In Maroc, talismane de chihlimbar indepartau actiunile rauvoitoare ale duhurilor, iar narghilele au beneficiat de stralucirea chihlimbarului. Ars, chihlimbarul emana un parfum iubit de zei. Romanii ardeau ambra ca esenta.

Aplicatii terapeutice

Chihlimbarul are de asemenea si virtutii terapeutice numeroase si datorita beneficilor pe care le aveau oamenii care il purtau, el a fost mult timp numit „piatra magica din timpuri stravechi”.

Este folosit pentru a activa circulatia sangelui, calmarea febrei si infectiilor, pentru astm si caile respiratorii, combaterea oboselii, impotriva stresului si depresiei, actioneaza asupra glandelor endocrine, ingrijeste vederea, ajuta in cazul iritatiilor pielii.

La tara, se oferea un colier de chihlimbar noilor-nascuti pentru a-i intari si a-i ajuta sa doarma. Aceasta practica mai exista inca in unele tari meridionale si se crede ca ajuta la cresterea dintilor si indeparteaza iritatiile pielii. Se pot enumera inca multe alte beneficii terapeutice, reale sau nu, ale chihlimbarului.

Datorita acestor virtuti, chihlimbarul actiuneaza direct asupra campului energetic si aduce calm, forta si echilibru. Astazi, studiile au permis utilizarea acestuia pentru ingrijirea durerilor articulare datorate reumatismului.

Chihlimbarul galben produce ioni negativi prin frecare, ceea ce favorizeaza circulatia energiei prin tot organismul. Acest lucru inlatura oboseala datorata poluarii electromagnetice.

Eficienta unui asemenea bijuterii este data de nivelul de acid succinic din compozitia lor.
Chihlimbarul este atat de benefic organismului datorita continutului de acid succinic. Cercetarile științifice recente au arătat că acidul succinic găsit în chihlimbar accelereaza vindecarea ranilor , durerilor musculare , reduce inflamația gâtului , urechilor și stomac , reduce / preveni boli respiratorii , reduce simptomele colicilor , reducerea de reflux de acid , reducerea eczeme si imbunatateste functiile inima , ficat , rinichi , si functiile intestinului.
Cu un puternic rol curativ, benefic pentru sistemul endocrin,stomac, splina, purifica organismul, tiroida, gat, fortifica sistemul nervos, benefic in caz de durerile stomacale, febra, ulcer, astm, dureri de ureche, reumatism, hemoragie nazala, benefic la nastere, reduce durerile din organism.

Lantisor chihlimbarCum ne poate ajuta chihlimbarul Baltic ?

Amelioreaza durerea

Proprietatile medicinal remarcabile ale chihlimbarului baltic includ analgezicele care reduc sau elimina durerea asociata cu durerea de cap, raceala, disconfortul dental creat de aparitia dentitiei, etc.

Intareste sistemul imunitar

Acidul succinic este substanta primara in Chihlimbarul Baltic natural si are abilitatea remarcabila de a intari sistemul imunitar, de a grabi vindecarea naturala si de a proteja corpul impotriva infectiilor.

Restabilirea energiei

Succinatul este o materie pura si un catalizator major in Ciclul Krebs, una din principalele noastre surse de energie. In timpul acestui ciclu, corpurile noastre transforma carbohidratii, grasimile si proteinele in energie. Corpul uman produce si el in mod natural acest acid succinic dar doar pana la o anumita capacitate. Acidul succinic contine sare care este una din substantele cheie in respiratia celulara ca si in fluxul de energie intracelulara.Ca si rezultat, acidul succinic restabileste atat oxigenul cat si energia in celulele slabite si ajuta corpul sa isi revina la normal, la stadiul complet de functionare.

Mentinerea starii de bine

Sub stres sau presiune, celulele organismului uman solicita mai mult oxigen intr-un timp mai scurt. Lipsa oxigenului duce la starea de letargie deoarece acesta este vital la crearea intracelulara a energiei. Atunci cand corpul are un nivel scazut de oxigen, exista un risc inalt de imbolnavire. Un corp sanatos are o balanta “ph” a sangelui usor alcalina, ceea ce inseamna ca oxigenul este cu usurinta absorbit in totalitate in toate zonele critice.

Intreruperea ciclului de inflamare cronica

Oricand exista o forma de inflamare cronica, probabilitatea cea mai mare este sa existe o boala. Prin inflamarea cronica celulara, sistemul imunitar va mari in mod automat productia de radicali liberi care, in exces, poate cauza o boala relationata cu inflamatia. Inflamatia cronica este unul din factorii ascunsi in multe boli similar insa nerelationate.

Inel chihlimbarChihlimbarul lucreaza pentru tine

Purtand bijuterii din chihlimbar Baltic natural poate sa nu vindece orice doare insa s-a dovedit cu siguranta a fi un inamic al durerii si nedoritei boli. De ce sa nu punem chihlimbarul la lucru pentru a te ajuta sa te simti mai bine si sa te mentii sanatos?

Sursa: lantisoaredebebelusi.ro


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.