„Studiul China” – 7 lucruri pe care trebuie să le ştii

„Studiul China” este una din cele mai citite şi controversate cărţi de nutriţie de până acum. Este scrisă de T. Colin Campbell, un biochimist american, specializat pe efectele nutriţiei asupra sănătăţii, în parteneriat cu Universitatea Cornell, Universitatea Oxford şi Academia Chineză de Medicină Preventivă. Cartea se bazează pe mai multe studii făcute de guvernul chinez pe mai bine de 80 milioane de oameni din China şi analizează legăturile dintre alimente şi boli, în special cancer. Concluziile celui mai mare studiu făcut vreodată care analizează legătura dintre nutriţie şi alimentaţie, sunt următoarele:

Studiul China

Studiul China

1. Cu cât dieta ta e compusă preponderent din mâncăruri de origine vegetală, cu atât vei fi mai sănătos. Consumul de produse de origine animală (carne, ouă, lactate) este relaţionat cu apariţia bolilor degenerative.

2. Laptele favorizează dezvoltarea cancerului. Cercetătorii au observat o legătura între acestea şi, după cum susţin ei, poţi stopa înmulţirea celulelor cancerigene prin micşorarea dozelor de cazeină, proteina principală din laptele de vacă.

3. Alimentaţia săracă este mai periculoasă decât produsele cancerigene. Chiar dacă eviţi produsele din supermarketuri cu multe E-uri, poţi fi mai expus în faţa bolilor cronice dacă nu te hrăneşti cum trebuie. Iar asta pentru că mâncarea pe care o consumi zi de zi interacţionează cu substanţele cancerigene, facându-le mai mult sau mai puţin periculoase.

4. Proteinele de origine animală sporesc riscul apariţiei cancerului, pe când cele de origine vegetală te protejează de această boală. Inlocuieşte-le cu fasole, quinoa, amaranth, mei, nuci, migdale, broccoli – toate sunt nişte surse excelente de proteine.

Vegetale

Invăţati copiii de mici să consume cât mai multe vegetale

In China, în zonele în care oamenii mănâncă produse de origine animală în cantităţi mai mari, au cele mai mari rate de cancer, boli cardiace şi alte boli degenerative. Iar diferenţele faţă de zonele în care se mănâncă mai multe legume sunt foarte mari. De exemplu, în zonele în care se mănâncă mai multă carne, bărbaţii au un risc de 435 ori mai mare de a face cancer la esofag, iar femeile au riscuri sporite de a face cancer mamar.

5. Chinezii mănâncă puţine lactate şi puţine produse bogate în calciu. Cu toate acestea, ei suferă mult mai puţin de osteoporoză decat vesticii. Explicaţia? Proteinele de origine animală consumate în exces duc la eliminarea calciului din corp.

6. Carbohidraţii nu sunt duşmanii tăi. Da, cei procesaţi sunt periculoşi. Insă plantele sunt pline de carbohidraţi sănătoşi. Cerealele integrale, fasolea, lintea, fructele şi legumele, cartofii sunt recomandate pentru sănătatea pe termen lung.

7. Nu trebuie să-ţi planifici alimentaţia de zi cu zi pentru a-ţi rezolva o problemă de sănătate anume. Dacă mănânci sănătos, după principiile cărţii „Studiul China”, alimentele pe care le consumi fac bine intregului corp şi îţi vor face organismul să funcţioneze mult mai bine. Ele te vor feri şi de diabet, obezitate, boli autoimune, îţi vor îmbunătaţi sănătatea oaselor, a rinichilor şi a ochilor.

„Nimic nu va fi atât de benefic pentru sănătatea oamenilor şi nu ne va mări şansele de supravieţuire pe Terra ca evoluţia la o dietă vegetariană.
Sunt de părere că un stil de viaţă vegetarian, prin efectul pur fizic pe care îl are asupra temperamentului uman, ar influenţa în modul cel mai pozitiv soarta umanităţii.”  Albert Einstein

Sursa: wellandgoodnyc.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , ,

12 Responses to „Studiul China” – 7 lucruri pe care trebuie să le ştii

  1. Alin Pop 18 octombrie 2013 at 7:10 am #

    Corect ! E un studiu, nu o cercetare. Sunt doar concluzii trase dupa constatari facute pe populatia din diverse regiuni ale Chinei unde se mananca preponderend anumite grupe alimentare . In concluzie, sunt doar supozitii si, repet, constatari fara sa poata dovedi anumite reactii chimice iar oamenii au predispozitie sau sensibilitati diferite si in functie de regiunea din careprovin si bagajul genetic mostenit.
    Sa fiti frumosi si sanatosi !

  2. Gardenia Gardens 18 octombrie 2013 at 11:02 am #

    cand citesc afirmatii ca: laptele favorizeaza aparitia cancerului… mai lasati-ma cu minciunile astea. toti am crescut cu lactate si se cunosc beneficiile lor. si iarasi alimentatia strict vegetariana… chestiile astea nu se pot aplica la toti indivizii. nu credeti tot ce cititi.

  3. Melania Roman 18 octombrie 2013 at 7:04 pm #

    un om care trage la sapa si lopata nu poate trai cu ceai si buruieni , acela care are servici de birou poate sa manince gaura la covrig

  4. Fineas Pascotescu 30 decembrie 2013 at 9:06 am #

    cei care comentam aici ar trebui sa ne dam seama de ''vastele'' cunostinte personale in domeniul tratamentelor alternative si rezultatele lor ..si ..implicit de importanta alimentatiei vegetariene in profilaxia multitudinilor si nenumaratelor afectiuni ce ne inconjoara la fiecare pas…inainte de a comenta …haideti sa ne gandim si la argumente insotite de dovezi pentru a ne sustinte comentariul fara a face afirmatii ieftine si lipsite de importanta. Cred ca fiecare suntem inzestrati cu inteligenta de a face diferenta intre ceea ce ne face bine si ceea ce ne face rau…in acest sens consider ca materialul prezentat aici va aduce un aport pozitiv cunostintelor noastre asupra unei vieti sanatoase si mentinerea ei. Va doresc o zi minunata, un an nou plin de impliniri si sanatate din plin!

  5. nightmare 6 iulie 2015 at 10:16 am #

    Eu am doar o singură întrebare ….de ce in antichitate si evul mediu nu a existat cancer????….se știe că anticii si cei din Evul mediu erau mari consumatori de carne .

    • Claudiu Pastor 6 iulie 2015 at 2:52 pm #

      Aici cred ca ar fi 2 explicatii.
      1. Posibil sa fi fost si atunci, dar sa nu fi avut denumirea actuala.
      2. Posibil ca tipul de stres si traumele/socurile emotionale care erau in acea perioada sa fi fost diferite de cele actuale. Acesti factori provoaca, cancerul, iar alimentatia contemporana sustine aceasta boala.

      • Ioana Frandes 6 iulie 2015 at 3:14 pm #

        In primul rand nu existau mijloacele de diagnostic de acum ca sa poata fi pus un diagnostic clar de cancer (multe din boli erau necunoscute medicinii) iar durata de viata a omului pe atunci era mult mai redusa decat in zilele noastre, in speta datorita altor boli care faceau ravagii de timpuriu (vezi tuberculoza,difterie si altele).

  6. arakelian 11 ianuarie 2016 at 1:50 am #

    ba au existat mijloace de diagnostic si in antichitate – si la o mumie s-a descoperit.

    In rest, ati cautat si studiile contra acestui studiu? unde scot cifrele adevarate din China, ca …partidul comunist chinez a declarat fals? Mie astea mi le-a zis o dr chinez si apoi am gasit studii si pe net.
    Asadar, mancati in continuare lapte. Dar nu de la supermarket, pt ca nu are mare lucru: proteina e afectata de descompunere si omogenizare, iar pasteurizarea e cel mai mic bau bau din laptele ala….

    • Claudiu Pastor 12 ianuarie 2016 at 9:44 am #

      Poti aduce ceva argumente mai solide pentru diagnosticarea bolilor din antichitate sau este o parere personala ca se faceau?

      Legat de Studiul China, cei care ati citit, va rog sa comentati daca dr Champbell doar a interpretat datele oferite de partidul comunist sau el impreuna cu oamenii lui au facut colectarile de date.

  7. Aylin 22 noiembrie 2016 at 8:49 pm #

    Nu mai vorbiti prostii,inainte de a scrie documentati-va.Eu sunt vegana de ceva timp şi analizele mele de laborator sunt excelente.Sunt şi cadru medical şi am ceva cunoştinte medicale in domeniu. Pana nu incercati pe pielea dumneavoastra nu o sa aveti nici o idee ce minunat eşte sa fii vegan.

    • Claudiu Pastor 23 noiembrie 2016 at 11:25 am #

      Puteti fii mai explicita care sunt prostiile mentionate in articol? Dr Champbell este si el vegan si sustine o asemenea alimentatie vegana. Chiar nu inteleg la ce prostii v-ati referit ca sunt scrise in articol.

  8. Aylin 22 noiembrie 2016 at 8:52 pm #

    Daca ar da o boala grea,cum este cancerul,peste voi sa vedeti cum ati manca numai „buruieni”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.