Consumul de peşte şi fructe de mare este mai periculos decât crezi

Peste si fructe de mare - SomonVeşti proste pentru iubitorii de peşte şi fructe de mare: peştele nu este un aliment atât de sănătos pe cât am fost făcuţi să credem. Dacă sunteţi mari consumatori de peşte există mari şanse să se acumuleze în organism mari cantităţi de mercur şi mici de acizi graşi omega-3. Aceasta este concluzia făcută public de către Environmental Working Group. Unele organizaţii încurajează consumul ridicat de fructe de mare şi peşte în timp ce altele au descoperit că acest consum poate fi periculos pentru unii oameni.

Analiza EWG făcută asupra concentraţiilor de mercur şi acizi graşi omega-3, au scos la iveală că fructele de mare conţin cantităţi foarte mari de mercur, care pun în pericol femeile gravide, cu greutate medie, dacă acestea consumă cantităţi mai mari decât cele recomandate. Nivelurile de mercur în condiţii de siguranţă se bazează pe greutatea corporală, femeile cu o greutate scăzută prezintă un risc mai mare de intoxicaţie cu mercur.

Şi pentru oamenii care consumă peşte în speranţa că vor obţine acizi graşi omega-3 benefici pentru organism, deoarece scad riscurile de boli cardiovasculare şi stimulează creierul copiilor, veştile sunt sumbre. EWG a concluzionat că mulţi oameni nu obţin beneficiile dorite, deoarece 8 din 10 fructe de mare, inclusiv creveţii şi somnul, conţin cantităţi mici de omega-3.

EWG a investigat gradul de contaminare cu mercur şi nivelurile benefice de omega-3, în fructe de mare şi peşte, cu scopul de a identifica speciile care oferă cele mai multe beneficii pentru sănătate şi conţin cantităţi mici de mercur.

Dacă ai de gând să consumi peşte, EWG recomandă următoarele specii:

  • Peşti anşoa;
  • Hering;
  • Midi;
  • Somon;
  • Sardine;
  • Shad;
  • Păstrăv;

Acestea oferă cantităţi importante de omega-3 şi prezintă risc redus de intoxicaţie cu mercur, atunci când sunt consumate o dată sau de două ori pe săptămână.

Evitaţi consumul următoarelor specii, care conţin cantităţi mari de mercur şi reduse de acizi graşi omega-3:

  • Conserve de ton alb;
  • Halibut;
  • Regele Macrou;
  • Biban de mare;
  • Rechin;
  • Macrou spaniel şi de Atlantic;
  • Tilefish;
  • Fripturile de ton;

Foto: Shutterstock.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.